Aan de slag met EnergieID

Je vraagt je af of energiebeheer wel iets voor jou is, of hoe je hiermee van start gaat? Maak kennis met een aantal basisfuncties van EnergieID en probeer het vervolgens gratis uit.

 

Wat is EnergieID eigenlijk?

EnergieID is een sociaal netwerk rond energiemonitoring, speciaal gericht naar particulieren en organisaties die hun energie- en waterverbruik op een eenvoudige manier willen opvolgen en beheren.

 

Waarom is het handig?

  • We proberen alles zo eenvoudig mogelijk voor te stellen. Energiemonitoring is op zich een complex gebeuren, maar bij ons staat de eindgebruiker (jij) centraal.
  • Met slechts enkele meterstanden kunnen we aan de slag om je energieverbruik in beeld te brengen.
  • Je krijgt snel inzicht in je verbruik en je kan jezelf vergelijken met gelijkaardige profielen.
  • Via groepen krijg je vlot toegang tot de diensten van onze partners. Alle diensten kaderen in het verhogen van de energie-efficiëntie en het verlagen van de CO² uitstoot.

 

1. MAAK JE DOSSIER AAN: Volg je verbruik op

Zodra je geregistreerd bent, krijg je de mogelijkheid om je dossier aan te maken. Binnen je dossier kan je de meterstanden of verbruiksgegevens van alle meters in je woning of gebouw ingeven. Vervolgens berekenen wij jouw verbruiksprofiel en krijg je aan de hand van duidelijke grafieken inzicht in je verbruik.

 

2. ONTDEK GROEPEN: Vind de dienstverlener die je helpen kan

Groepen zijn een overzichtelijke manier voor lokale initiatieven en organisaties om de prestaties van meerdere dossiers samen op te volgen. Zo kunnen ze de eigenaars van de dossiers bijstaan met advies op maat of acties opzetten die de volledige groep ten goede komen, zoals een groepsaankoop. Bekijk het groepsoverzicht en ontdek de groepen uit jouw buurt.