Een meter automatisch uitlezen

Beschik je over een slimme meter of een datalogger om je meter automatisch uit te lezen? Dan willen we deze in de toekomst graag koppelen met jouw dossier in EnergieID.

Voorlopig ondersteunen we enkel de Fluksometer.

Je Fluksometer koppelen

Zorg dat je de Sensor ID en de Token van je Flukso bij de hand hebt. Deze gegevens kan je terugvinden onder je account op www.flukso.net.

• Ga naar je meterkaart.
  • Klik op de meter waarvoor je een datakoppeling wenst te leggen en kies Eigenschappen wijzigen in de kader bovenaan.
  • Geef onder Datakoppelingen aan dat de meterstanden automatisch worden uitgelezen.
  • Geef vervolgens een Sensor ID en Token in.
  • Klik op Bewaren. Je Fluksometer is nu gekoppeld! Voortaan zullen de meetgegevens voor de geselecteerde meter automatisch worden aangevuld.

Opmerking: Herhaal deze procedure voor elke sensor in je Fluksometer. Let wel, je kan slechts één sensor koppelen aan één meter in EnergieID.