Je Fluksometer koppelen

Volg deze stappen om je Fluksometer aan EnergieID te koppelen:

Zorg dat je de Sensor ID en de Token van je Flukso bij de hand hebt. Deze gegevens kan je terugvinden onder je account op flukso.net.

• Ga naar de Integratiepagina van Flukso.
  • Klik op Activeren.
  • Selecteer het dossier waaraan je deze integratie wil toevoegen. Indien je maar één dossier hebt kiezen wij automatisch het juiste.
  • Kopier de Flukso Sensor en de Flukso Token van flukso.net.
  • Klik op Volgende.
  • Geef een naam aan de nieuwe meter.
  • Selecteer het type meter. Wij selecteren automatisch het type dat het best overeenkomt met de gegevens die wij van flukso.net krijgen. Indien dit toch niet klopt kan je het type wijzigen.
  • Klik op Integratie toevoegen.
  • Je integratie werd nu toegevoegd en de gegevens worden opgehaald. Je kan ze bekijken door te klikken op Naar je dossier.

Om meer dan één Fluksosensor te koppelen klik je op Nog een Flukso integratie toevoegen en herhaal je het proces.

Opgelet!

Als je een Fluksosensor koppelt ter vervanging of aanvulling van een reeds bestaande  meter, moet je er voor zorgen dat je gegevens niet dubbel geteld worden. Lees hiervoor het artikel Een automatische en handmatige meter combineren.

Probleem! Er verschijnen geen gegevens van je Fluksometer

Je hebt je Fluksometer gekoppeld en je nieuwe meter verschijnt in de Meterkaart, maar er zijn geen meterstanden. Je kan de volgende dingen controleren:

Controleer of je gegevens wel binnenkomen op Flukso.net

• Log in op www.flukso.net
  • Zie je een grafiek voor de sensor die je wilt koppelen op de dash?
  • Is er recent nog een heartbeat geregistreerd? Ga naar de instellingen, devices, en controleer het tijdstip onder Last heartbeat. Een actieve Fluksometer laat elk uur iets van zich horen.

Indien je gegevens niet zichtbaar zijn op Flukso.net, is er een probleem met de verbinding tussen je Fluksometer en het internet.

Als je de verbinding herstelt hebt, kan je bij de eigenschappen van je integratie klikken op synchroniseer nu. Als alles in orde is verschijnen je gegevens enkele minuten later in EnergieID.

Controleer je versienummer

Indien je beschikt over een Flukso v2, moet je software versie 250 of hoger hebben om de gegevens in EnergieID in te kunnen lezen. Je vind de versienummer op flukso.netinstellingen, devices, version.

Indien je een versienummer lager dan 250 hebt, zal je moeten upgraden door op de groene knop aan de rechter kant van de pagina te klikken. Helaas kunnen wij enkel de gegevens vanaf het moment van de upgrade inlezen, dus de eerste meterstand zal pas de volgende dag in EnergieID verschijnen.

Herstart je Fluksometer

We verzinnen het niet, soms is het zo eenvoudig. Trek de stroomkabel uit, zeg een weesgegroetje, en steek de kabel terug in.

Na het herstarten moet je wel nog even bij de eigenschappen van je integratie klikken op synchroniseer nu. Als alles in orde is verschijnen je gegevens enkele minuten later in EnergieID.