Wat zijn groepen?

EnergieID is de geknipte tool om je inzicht te verschaffen in je eigen energieverbruik. Alleen is prima, maar samen kunnen we zo veel meer. Daarom bestaan er groepen: diverse organisaties, verenigingen, bedrijven en lokale overheden die EnergieID gebruiken om collectief het energiebewustzijn te verbeteren. Dit is hoe ze werken:

Wat groepen voor jou kunnen betekenen:

We onderscheiden 3 verschillende types van groepen, met verschillende redenen om toe te treden:

  1. Collectief meten
    Als lid draag je bij aan energiemetingen van jouw stad, gemeente of organisatie. Als groepsbeheerder krijg je een totaalbeeld van de prestaties van de groep.
  2. Meten en vergelijken
    Als lid zijn je resultaten niet langer anoniem want de groepsbeheerders kunnen nu de individuele resultaten opvolgen en intern vergelijken.
  3. Beheren en begeleiden
    Als lid geef je bovendien de groepsbeheerders schrijftoegang tot je dossier zodat zij je kunnen bijstaan, fouten corrigeren, meters toevoegen, historische data importeren…

 

Lees hier welke rapporten er beschikbaar zijn voor de groepsbeheerders

Word lid van een groep in jouw buurt…

Neem een kijkje in het groepsoverzicht en ontdek of er reeds een organisatie in jouw buurt is die EnergieID-gebruikers verenigt. Op elke groepspagina staat een tekst waarin de initiatiefnemers zichzelf voorstellen en de diensten die ze aanbieden uit de doeken doen.

 

Lees hier hoe je lid wordt van een groep.

… of neem zelf initiatief en start een groep voor jouw organisatie.

Denk je dat EnergieID het platform is om de energiedoelstellingen van jouw organisatie te ondersteunen? Dan ben jij misschien de geknipte groepsbeheerder!

 

Lees hier wat je moet doen om je eigen groep op te starten.